ГоловнаСвіт

МЗС дорікнуло французьким сенаторам за резолюцію щодо санкцій проти РФ

"Немає жодних підстав для перегляду та скасування санкцій"

МЗС дорікнуло французьким сенаторам за резолюцію щодо санкцій проти РФ
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ України дорікнуло Сенату Франції недостатнім розумінням глибини порушення Росією міжнародного права.

Про це йдеться в коментарі МЗС у зв'язку з резолюцією французького парламенту, де міститься пропозиція пом'якшити санкції проти РФ.

"Резолюція Сенату Франції із закликом поступового пом'якшення санкцій свідчить про недостатнє усвідомлення сенаторами глибини порушення Росією міжнародного права. Росія продовжує бойові дії на Донбасі, в результаті чого далі гинутить громадяни України, і проводить репресивну політику в окупованому Криму, перш за все, щодо кримських татар і українців. Таким чином, наразі немає ніяких підстав для перегляду або скасування введених відносно цієї держави санкцій", - сказано в заяві.

МЗС висловило надію, що Франція залишиться на позиціях міжнародного права і поваги до європейських цінностей і далі підтримуватиме міжнародні зусилля з метою припинити агресію Росії проти України.

Нагадаємо, 8 червня Верхня палата парламенту Франції схвалила резолюцію, що містить звернення до уряду щодо пом'якшення режиму санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації. При цьому обмеження пропонується залишити до виконання Мінських угод.

28 квітня Нижня палата парламенту Франції також проголосувала за незобов'язувальну пропозицію зняти санкції з Росії. Пропозицію про зняття санкцій вніс депутат Тьєррі Маріані, який минулого року їздив до окупованого Криму.

Проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першим було введено індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції недавно продовжили до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року, а санкції проти Криму - до 23 червня 2016 року.

У середині березня цього року Франсуа Олланд разом із канцлером ФРН Ангелою Меркель обіцяв президенту України, що санкції ЄС збережуть до повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram