ГоловнаПолітика

Співробітникам Мінінфраструктури обіцяють зарплату на рівні 1 тис. євро

За словами заступника міністра, вже створено зарплатний спецфонд і на рахунки надійшли гроші

Співробітникам Мінінфраструктури обіцяють зарплату на рівні 1 тис. євро
Фото: Макс Левин

У жовтні-листопаді співробітники Міністерства інфраструктури отримуватимуть зарплати на рівні 1 тис. євро.

Про це сказав заступник міністра Віктор Довгань на зустрічі в Американській торговій палаті, інформує ЛІГА.net.За його словами, дане міністерство стане першим в країні, в якому співробітники, в тому числі і міністр, будуть отримувати високий оклад.

Довгань зазначив, що вже створено зарплатний спецфонд і на рахунки надійшли гроші. Зараз відпрацьовуються процедурні моменти, зокрема, на рівні постанови Кабінету Міністрів, відпрацьовуються нововведення у системі оплати праці, в т.ч. і критерії ефективної роботи.

За оцінкою заступника міністра, врегулювання нормативно-правової бази займе кілька місяців.

"Розраховуємо що вже у жовтні-листопаді співробітники міністерства отримуватимуть нормальні зарплати на рівні 1 тис. євро", - сказав Довгань.

Нагадаємо, розмови про створення фонду для адекватної компенсації співробітникам ведуться в Мінінфраструктури вже понад рік. На початку роботи попереднього міністра Андрія Пивоварського заявлялося про швидке створення фонду, однак питання так і не вирішили.

Передбачалося, що одним із джерел фінансування стане допомога Євросоюзу. Так, ЄС мав намір виділити на ці цілі 90 млн євро, але потім направив гроші на децентралізацію в Україні.

У Мінінфраструктури вважають, що однією з перешкод для залучення і утримання фахівців у міністерстві є відсутність високих зарплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram