ГоловнаПолітика

Суд поновив на посаді підозрюваного у хабарництві мера Вишгорода

Олексія Момота затримали 14 квітня за вимагання 1 млн євро

Суд поновив на посаді підозрюваного у хабарництві мера Вишгорода
Алексей Момот
Фото: facebook.com/momot.aleksey

Апеляційний суд Києва поновив на посаді мера Вишгорода Київської області Олексія Момота, затриманого за підозрою у вимаганні 1 млн євро.

Про це повідомив головуючий в колегії суддів.

"Колегія суддів постановила апеляційну скаргу (захисту Момота, - ред.) задовольнити... У задоволенні клопотання слідчого про відсторонення відмовити", - сказав він.

Рішення суду активно вітали присутні в залі прихильники Момота.

Нагадаємо, 14 квітня прокуратура повідомила про затримання Момота, який разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро. Відносно нього було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). Санкція статті - позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.

17 квітня Печерський райсуд Києва заарештував Момота на 2 місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави.

18 квітня голова Вишгородської РДА Олександр Горган повідомив, що заставу за Момота було внесено. За його словами, понад 2 млн грн внесла дружина народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленко, понад 1 млн - позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн - "небайдужі жителі Вишгорода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram