ГоловнаПолітика

Кононенко висловив побоювання за здоров'я Лещенка через звинувачення на його адресу

Слова колеги про допомогу у відкритті справи проти Іванющенка політик назвав маячнею.

Кононенко висловив побоювання за здоров'я Лещенка через звинувачення на його адресу
Фото: Макс Требухов

Заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко заявив, що звинувачення депутата БПП Сергія Лещенка на його адресу вже перетворюються в марення і становлять небезпеку для здоров'я.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 112 Україна.

"Я не знаю, від кого ці звинувачення звучать, якщо ви говорите, що від пана Лещенка, то знаєте, пан Лещенко, мабуть, був і є непоганим журналістом-розслідувачем, але, очевидно, уже став політиком, тому що він перестає використовувати факти, і це вже перетворюється в якусь маячню. Це небезпечно для здоров'я просто, я дуже переживаю за здоров'я Сергія", - зазначив Кононенко.

Як повідомлялося, Лещенко допустив, що в закритті кримінального провадження Іванющенку допомогли голова Адміністрації Президента Борис Ложкін, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс і заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко.

Нагадаємо, Дніпровський районний суд Києва 1 квітня відмінив розшук Іванющенка (також відомий як Юра Єнакіївський). Через кілька днів Генеральна прокуратура знову оголосила Іванющенка в розшук.

Іванющенко перебував у розшуку з початку 2015 року за рішенням Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).

27 січня 2016 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив закрити кримінальне провадження проти Іванющенка від 21 лютого 2015 року. Воно стосувалося незаконного збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Суд погодився з доводами захисників, що ГПУ за рік не змогла нічого зробити, щоб зібрати докази провини колишнього депутата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram