ГоловнаПолітика

Насалик спростував призначення в Міненерго Станіслава Толчина

Міністр натякнув, що ця кандидатура була частиною торгів за судову реформу.

Насалик спростував призначення в Міненерго Станіслава Толчина
Фото: rbc.ua

Міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що колишній генеральний директор держпідприємства "Макіїввугілля" Станіслав Толчин не буде його заступником.

Про це він сказав журналістам після засідання Кабінету Міністрів, яке пройшло в середу.

"Це протокол, а для того, щоб він був, потрібне подання міністра. Я цього подання не подавав. І не буду подавати", - сказав він.

Насалик пояснив, що кандидатура Толчина дійсно надійшла від профспілок, але з урахуванням біографії цієї людини він вирішив не подавати її на призначення.

При цьому на запитання про те, чому Толчина запропонували в Міненерго, Насалик запропонував журналістам здогадуватися самим. "Коли було засідання? У середу. А в четвер що проходило у Верховній Раді?" - натякнув він. У четвер, 2 червня, в парламенті проходило голосування за зміни до Конституції з приводу правосуддя.

Нагадаємо, Толчин обіймав посаду гендиректора "Макіїввугілля" у 2006-2012 роках, а у 2013-2015-х очолював Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету.

Він неодноразово ставав фігурантом корупційних скандалів.

Також Толчин добре відомий своїм розкішним, як для державного службовця, стилем життя. Наприклад, під час перебування на держслужбі його неодноразово бачили за кермом люксових автомобілів Ferrari, Maserati, Bentley, Mersedes S-класу, Range Rover, Hummer. Мешкає він у елітних будинках під Києвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram