ГоловнаПолітика

Кабмін не зміг подати в парламент бюджетну резолюцію

Документ вирішили доопрацювати, зірвавши терміни.

Кабмін не зміг подати в парламент бюджетну резолюцію
Фото: 24tv.ua

Уряд на засіданні в середу зняв з розгляду бюджетну резолюцію.

"Прошу зняти з розгляду бюджетну резолюцію, яка сьогодні виносилася, тому що вона не була розглянута на засіданні урядового комітету", - повідомив під час засідання міністр фінансів Олександр Данилюк.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман і собі повідомив, що резолюція практично готова, однак декотрі міністри мають питання до документа. Він повідомив, що урядовий комітет разом з народними депутатами розгляне документ 9 червня о 09:30.

Нагадаємо, вчора Данилюк казав, що Кабмін 8 червня направить бюджетну резолюцію в Раду. При цьому, всупереч планам минулого міністра фінансів, документ не робили на трирічний період. За словами Данилюка, на розробку такого документа не вистачило часу.

Бюджетна резолюція - документ, який містить основні розрахункові макропоказники розвитку економіки країни на наступний бюджетний період.

Бюджетний кодекс зобов'язує уряд внести бюджетну резолюцію в Раду до 1 червня. Олександр Данилюк в інтерв'ю LB.ua заявив, що в зриві термінів винен попередній склад Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram