ГоловнаКультура

Другий музичний фестиваль Odessa Classics відкриє Бельгійський камерний оркестр

Ще один незвичайний гість - культовий німецький баритон Маттіас Герне

Другий музичний фестиваль Odessa Classics відкриє Бельгійський камерний оркестр

З 8 по 12 червня в Одесі відбудеться другий музичний фестиваль Odessa Classics.

Як повідомляють організатори, цього року вперше перед українськими глядачами виступить суперзірка оперної сцени Маттіас Герне (баритон, Німеччина) з програмою з творів Ріхарда Вагнера. Крім того, одесити зможуть почути видатного німецького скрипаля Лінуса Рота, який виконає на сцені Великого залу Одеської філармонії "Пори року" Вівальді в супроводі Бельгійського камерного оркестру під керуванням Майкла Гуттмана.

У програмі основних концертів фестивалю також візьме участь Камерний оркестр Одеської філармонії під управлінням Ігоря Шаврука.

Солісти опен-ейр концерту на Потьомкінських сходах - Олексій Ботвінов (фортепіано), Ольга Микитенко (сопрано, Україна), Олександр Шульц (тенор, Німеччина). У програмі прозвучить популярна класична музика, а також саундтреки відомих композиторів до кінофільмів - Енніо Морріконе, Мішеля Леграна, Астора П'яццолли.

Закриється фестивальна програма концертом естонського ансамблю Hortus Musicus, який представить програму "Схід зустрічається з Заходом".

"Дуже тішить великий глядацький інтерес до фестивальної програми. Ми очікуємо аншлаг на відкритті фестивалю, коли виступить Бельгійський камерний оркестр з солістом - німецьким скрипалем Лінусом Ротом", - зазначив президент Odessa Classics Олексій Ботвінов.

"Хотів би звернути увагу як мінімум ще на два заходи. Гала концерт open air 10 червня, який пройде к чудовому місці - біля Воронцовської колонади. Там, крім цікавої музичної програми з популярною класикою і музикою кіно будуть світлопартитура і відеоінсталяції. Ми хочемо представити це знакове для Одеси місце у новій художній якості", - додав він.

Також Ботвінов закликав звернути увагу на виступ культового німецького баритона Маттіаса Герне, яке відбудеться 11 червня в одеській Філармонії. За його словами, "зірки такого рівня нечасто заїжджають в Україну в останні роки".

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram