ГоловнаПолітика

Міністр юстиції назвав кримінальну справу проти Яценюка помстою судової системи

Колишній прем'єр особисто переконував депутатів підтримати судову реформу.

Міністр юстиції назвав кримінальну справу проти Яценюка помстою судової системи
Фото: Макс Требухов

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що рішення Печерського райсуду відновити кримінальне провадження щодо колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка - це помста за його позицію в судовій реформі.

Петренко зазначив, що під час голосування за зміни до Конституції в частині правосуддя Яценюк "був присутній у залі і фактично переконував депутатів, що потрібно робити цю реформу".

Міністр додав, що провадження про нібито отримання Яценюком хабара минулого року було закрито правоохоронними органами через відсутність складу злочину. "Правоохоронні органи, провівши повний комплекс слідчих дій, встановили, що не було навіть факту і можливості такої ситуації, описаної заявниками, які намагалися робити провокацію. Тобто, це повністю надумана кримінальна справа", - цитує Петренка прес-служба "Народного фронту".

Міністр порадив суддям готуватися до нових конкурсів, якщо вони хочуть залишитися в системі, а не посилати "сигнали помсти за позицію щодо судової реформи".

"Я б їм рекомендував краще почати вчити законодавство, готуватися до конкурсів і перевіряти своє майнове становище. Якщо вони вважають себе чесними і некорумпованими суддями, то можуть піти на конкурси і спробувати потрапити в нову систему. Якщо вони мають проблеми

з законом, з професійним рівнем - тоді їм не місце у судовій системі", - підкреслив Петренко.

Нагадаємо, справа проти Яценюка пов'язана з призначенням директором КРРТ Володимира Іщука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram