ГоловнаПолітика

Наливайченко пообіцяв знайти винуватих у пожежі на нафтобазі під Васильковом

Екс-голова СБУ анонсував добрі новини.

Наливайченко пообіцяв знайти винуватих у пожежі на нафтобазі під Васильковом
Фото: Макс Требухов

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що доб'ється правди про те, хто був винен у масштабній пожежі на нафтобазі у Василькові 2015 року. Про це він написав у своєму блозі на LB.ua.

"Я і далі буду боротися за справедливість. Для того, щоб українське суспільство дізналося всю правду про екологічну катастрофу в червні 2015 року, щоб родичам загиблих була надана гідна компенсація, щоб були покарані винні, а не "стрілочники", а такі трагедії більше ніколи не траплялися", - написав, зокрема, Наливайченко.

При цьому він нагадав, що 2015 року як голова СБУ відкрив кримінальну справу про "екоцид у червні 2015-го" (під час пожежі у Василькові, - ред.) і наполягав на тому, щоб суспільство дізналося правду про "пекельний бізнес керівництва ГПУ того часу".

"Я вимагав, щоб отримала розвиток справа за наданими мною як головою СБУ доказами для оголошення підозри голові Конституційного Суду Бауліну в зловживанні владою, наслідком чого стала узурпація влади Віктором Януковичем", - пише Наливайченко.

При цьому він уточнив, що в пошуку відповідальних у тому, що сталося, його підтримують міжнародні партнери, і анонсував добрі новини незабаром.

Нагадаємо, в травні Головне слідче управління Національної поліції завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні у зв'язку з пожежею на нафтобазі "БРСМ-Нафти" рік тому, в результаті якої загинули шість осіб.

Провадження розслідували за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах і безпечної експлуатації будівель і споруд, інших кримінальних правопорушень. Підозри пред'явили, зокрема, керівнику і головному інженеру нафтобази.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram