ГоловнаПолітика

Луценко звільнив з ГПУ скандального полковника міліції через кілька днів після призначення

Рішення прийнято, враховуючи реакцію громадськості.

Луценко звільнив з ГПУ скандального полковника міліції через кілька днів після призначення
Игорь Цюприк

Генеральний прокурор України Юрій Луценко звільнив Ігоря Цюприка з посади заступника начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури.

Наказ від 6 червня 2016 року підписано в зв'язку з поданням заяви про дострокове припинення повноважень на адміністративній посаді за власним бажанням, повідомляється на сайті Генпрокуратури.

"Юрій Луценко задовольнив заяву Ігоря Цюприка, зазначивши, що прислухається до реакції громадськості на зміни, в тому числі і кадрові, в структурі органів прокуратури", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Цюприка було призначено заступником начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури декілька днів тому. Цей департамент, зокрема, займається розслідуванням злочинів проти Майдану. За часів Майдану Цюприк працював заступником начальника управління з організації контролю за розслідуванням злочинів Головного слідчого управління МВС. За даними правозахисниці Євгенії Закревської, Цюприк міг мати відношення до негласних слідчих розшукових дій стосовно активістів Майдану.

Полковник міліції Ігор Цюприк у лютому не пройшов атестацію в нову поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram