ГоловнаКультура

Третій «Чілдрен Кінофест» відвідало понад тридцять тисяч глядачів

Переможцем фестивалю став угорський фільм «Лапа»

В Україні завершився третій фестиваль кіно для детей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Як повідомляють організатори, на безкоштовні покази прийшли понад тридцять тисяч юних глядачів.

На церемонії закриття у столичному кінотеатрі «Київська Русь» переможцем фестивального конкурсу було оголошено стрічку «Лапа» режисера Роберта-Адріана Пежо з Угорщини. Фільм набрав 4,7 балів з 5 за результатами глядацького голосування.

«Лапа» - пригодницька комедія про взаємну підтримку людини і тварини. Історія тренера і собаки-рятувальника, які допомагають людям вибиратися з колотнеч, заснована на реальних подіях.

На закритті «Чілдрен Кінофесту» показали фаворита минулого року, музичну комедію про джаз «Фелікс» з ПАР.

На церемонії закриття організатори заявили про початок підготовки до конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми. Конкурс стане частиною фестивалю 2017 року, який відбудеться з 26 травня по 4 червня.

У 2016 році «Чілдрен Кінофест» відбувся втретє. Географія фестивалю охопила 18 міст України. На сеанси фестивалю були запрошені діти з незахищених категорій населення: постраждалі від конфлікту на сході України, діти з особливими потребами, сироти. Багато хто з них вперше побував у кінотеатрі і побачив фільм на великому екрані.

У міжнародному конкурсі взяли участь 7 європейських картин, поза конкурсом показали ретроспективу мультфільмів анімаційної студії Aardman і серію мультиплікації «Моя країна - Україна». Послом фестивалю виступив актор, кінорежисер і телеведучий Ахтем Сейтаблаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram