ГоловнаПолітика

Порошенко: в України відкрилося друге дихання для реформ

Спроба підточити Україну зсередини зустріла опір, переконаний президент

Порошенко: в України відкрилося друге дихання для реформ
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко заявив, що після призначення нового уряду в України відкрилося нове дихання для проведення реформ.

Про це він сказав на прес-конференції в п'ятницю.

"Неукраїнський сценарій - посіяти в Україні хаос і безвладдя - провалився. Спроба підточити Україну зсередини зустріла опір. Ми створили нову коаліцію, нову більшість, новий уряд, Кабінет Міністрів запропонував новий план дій", - сказав Порошенко.

"Відкрилося друге дихання для проведення змін у країні, ухвалюються важливі тактичні і стратегічні рішення", - додав він.

Як приклад президент навів закон про спрощену процедуру реєстрації ліків та отримання кредитної гарантії на 1 млрд доларів, яка, на його думку, є кредитом довіри від світової громадськості України.

При цьому він вважає, що країна має переходити на новий рівень державної економічної політики.

"Я ставлю завдання уряду, що потрібно переходити від політики виживання на політику стратегії розвитку. Від макрофінансового оздоровлення - до економічного зростання. Від затягування поясів - до поступового зростання доходів українців", - сказав президент.

Нагадаємо, попередню велику прес-конференцію Порошенко проводив 14 січня 2016 року, в рамках якої звітував про роботу за 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram