ГоловнаПолітика

Розгін Майдану фінансували з "чорної каси" ПР, - Наливайченко

За це віддали готівкою 500 тисяч доларів.

Розгін Майдану фінансували з "чорної каси" ПР, - Наливайченко

Силові акції проти Майдану в листопаді 2013-го - лютому 2014 року фінансували з "чорної каси" Партії регіонів.

Про це лідер руху "Справедливість", двічі голова СБУ Валентин Наливайченко розповів в ефірі програми "Про політику" з Сергієм Руденком на телеканалі "Еспресо".

"Янукович, екс-голова СБУ Якименко, екс-голова МВС Захарченко використовували цю "чорну касу" для фінансування злочинів проти Майдану. Проплачували викрадення людей, різання шин, інші провокації і злочини", - сказав Наливайченко.

За його словами, підписаний керівниками силових органів план розгону Майдану в лютому 2014 року було також оплачено з "чорної каси" ПР. За це віддали готівкою 500 тисяч доларів.

Нагадаємо, 28 травня колишній перший заступник голови СБУ Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкою низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

30 травня НАБУ почало розслідувати "чорну бухгалтерію" ПР.

31 травня частину документів за період із 6 червня до 6 грудня 2012 року було оприлюднено у відкритому доступі. Втім в оприлюднених документах відсутня інформація за період із 6 жовтня по 22 листопада 2012 року, коли в Україні проходили парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram