ГоловнаПолітика

МЗС назвало суд над кримськими мусульманами свідченням політичних репресій

В українському відомстві зажадали негайно звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України

МЗС назвало суд над кримськими мусульманами свідченням політичних репресій
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з початком у Росії судового процесу у справах кримських мусульман - громадян України Рустема Ваїтова, Ферата Сайфуллаєва, Юрія Примова і Руслана Зейтуллаєва, яких незаконно затримали на тимчасово окупованій території АР Крим і етапували в Ростов-на Дону, РФ.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"На тлі незаконної заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу розглядаємо такі дії російської влади як додаткове свідчення політичних репресій, що їх системно застосовують окупанти проти наших співвітчизників", - ідеться в коментарі.

Як зазначають, обставини цієї справи вказують на те, що судовий процес, який почався 1 червня в Ростові-на-Дону в Північно-Кавказькому окружному військовому суді, стане черговим демонстративним судилищем над незаконно утримуваними українцями.

У МЗС зажадали від Російської Федерації негайно припинити очевидний фарс і звільнити всіх громадян України, яких незаконно утримують на території Росії.

В українському відомстві закликали світове співтовариство посилити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою недопущення зухвалого порушення нею прав людини та свобод, заручниками чого стали десятки громадян України.

Як повідомляли 27 травня, чотирьох заарештованих в анексованому Росією Криму фігурантів "справи "Хізб ут-Тахрір" перевезли в Ростов-на-Дону.

"Хізб ут-Тахрір" - міжнародна мусульманська політична організація. Її офіційно декларованою метою є встановлення ісламської держави і мусульманського способу життя. Ця організація заборонена в Росії, Казахстані та Німеччині, а в Україні та інших країнах вона може діяти легально.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram