ГоловнаПолітика

Голова НАБУ запропонував фігурантам "амбарної книги" ПР добровільно надати зразки почерку

Це полегшить процес ідентифікації осіб і прискорить процес розслідування.

Голова НАБУ запропонував фігурантам "амбарної книги" ПР добровільно надати зразки почерку
Фото: dyvys.in

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник закликав всіх, хто заявляє про підробку їхніх підписів у списках так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, прийти в НАБУ і надати детективам експериментальні зразки свого почерку.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Ми пропонуємо всім, хто заявляє, що підписи від його імені можуть бути сфальсифіковані, звернутися в Антикорупційне бюро та добровільно надати зразок свого почерку. Питання про ідентифікацію їхніх підписів за почерком буде знято", - сказав Ситник під час брифінгу.

За словами директора бюро, це полегшить процес ідентифікації осіб і прискорить процес розслідування.

Як повідомляли, всього в НАБУ передано 841 аркуш. Сторінки заповнено від руки. У них вказано дату, прізвище й ініціали осіб, суму виданих коштів та короткий опис статті витрат. Кожен аркуш містить приблизно 30 записів. З використанням обладнання, переданого Федеральним бюро розслідувань США, ці записи оцифровано.

Нагадаємо, 28 травня Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки кільком колишнім і нинішнім можновладним чиновникам. За його словами, йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів із загальною сумою хабарів у розмірі близько $2 млрд.

30 травня НАБУ почало розслідування за цією заявою. Як стало відомо, у другому півріччі 2012 року Партія регіонів витратила близько $66 млн на фінансування політичної діяльності, в тому числі певні суми передавала політичним силам - "Нашій Україні" і Комуністичній партії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram