ГоловнаКультура

У Великобританії вирішують, хто зніме новий фільм про Джеймса Бонда

Поки що чутки ходять тільки про Сюзанну Бір

У Великобританії вирішують, хто зніме новий фільм про Джеймса Бонда
Фото: EPA/UPG

Датчанка Сюзанна Бір ("Нічний менеджер", "Брати") може стати першою жінкою-режисером, яка зніме фільм про агента 007.

Як повідомляє The Guardian, ім'я Бір - одне з небагатьох, яке розглядається студією під час вибору режисера нового фільму.

Як відомо, Сем Мендес ("Скайфолл" і "Спектр") відмовився знімати наступний фільм про Бонда. Але зате він вичерпно прокоментував вибір нового актора на роль агента 007 "Це не демократія. Це не "X Фактор", не референдум з приводу Євросоюзу і не голосування. Продюсер Барбара Брокколі вибирає, хто буде новим Бондом: кінець історії. Я можу гарантувати: що б не трапилося, це буде несподівано".

При цьому у навколокінематографічних колах Великобританії все ще триває обговорення, хто ж буде новим Бондом. Деніел Крейг, який знявся у чотирьох фільмах про агента на службі Її Величності публічно відмовився продовжувати зйомки у франшизі. "Я, швидше, поріжу собі вени, ніж знову зіграю Бонда", - прокоментував він перед прем'єрою останнього фільму "Спектр". При цьому наголошується, що Крейг підписав контракт, згідно з яким він мусить знятися у ще одній стрічці про Бонда.

Найпопулярніша кандидатура на місце Крейга - британський актор Том Хіддлстон ("Нічний менеджер", "Месники", "Виживуть лише коханці"). The Guardian навіть зробила огляд букмекерських ставок на того чи іншого актора. Серед кандидатів - Том Харді, Ідріс Ельба і Деміен Льюїс.

Том Хіддлстон у фільмі Висотка
Том Хіддлстон у фільмі Висотка

Цікаво, що обертів набирає і обговорення того, чи не зробити Джеймса Бонда жінкою - свою готовність зіграти Джейн Бонд висловили Емілія Кларк (Дейнеріс із "Гри престолів") та Джилліан Андерсон.

Нагадаємо, що "Спектр" вийшов на екрани у листопаді минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram