ГоловнаПолітика

Голова Венеціанської комісії закликав Раду прийняти судову реформу

"Реформа давно назріла. І зараз не час обговорювати деталі".

Голова Венеціанської комісії закликав Раду прийняти судову реформу
Джанни Букиккио
Фото: dyvys.in

Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо закликав Верховну Раду прийняти судову реформу.

"Реформа судової системи та прокуратури має вирішальне значення для майбутнього України. Без цієї реформи Україна не може стати державою, де панує верховенство права і яка відповідає моделі європейських демократій. Ця реформа давно назріла і обговорюється вже протягом багатьох років. І зараз не час обговорювати деталі. Якщо поправки не будуть прийняті зараз, то ніхто не знає, коли ці реформи будуть здійснені", - заявив він у коментарі "Інтерфаксу-Україна".

Провал судової реформи означатиме втрату кількох років для України, підкреслив Букіккіо.

"Прийняття цих змін стане очевидною ознакою того, що Україна рухається вперед. Тому я закликаю всі політичні сили зараз провести цю реформу", - сказав він.

Букіккіо додав, що прийняття змін до Конституції саме по собі не є достатнім. "Але прийняття поправок стане вирішальним першим кроком, і це набагато краще, ніж нічого не робити", - сказав він.

"Проект поправок повністю відповідає європейським стандартам. Через це я звертаюся без найменших вагань до Верховної Ради із закликом прийняти ці зміни в Конституцію якомога швидше", - заявив Букіккіо.

Нагадаємо, 2 лютого 2016 року Верховна Рада затвердила проект конституційної реформи в частині правосуддя в першому читанні. Очікується, що протягом найближчих тижнів вона розгляне його в другому читанні і в цілому.

Також до парламенту внесено законопроект про судоустрій і статус суддів №4734, який є ключовим у судовій реформі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram