ГоловнаПолітика

Верховний суд РФ відмовив Сенцову і Кольченку в розгляді касації

Рішення ухвалили 30 травня.

Верховний суд РФ відмовив Сенцову і Кольченку в розгляді касації
Фото: twitter.com/SvobodaRadio

Верховний суд Росії відмовив українцям Олегу Сенцову й Олександру Кольченку, засудженим у РФ за сфабрикованим звинуваченням до 20 і 10 років відповідно, в розгляді їхньої касаційної скарги на вирок.

"Відмовити в касаційній скарзі для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції", - наводить ТАСС цитату з рішення суду.

Як повідомили в суді, рішення про відмову в розгляді скарги на вирок було прийнято ще 30 травня суддею військової колегії у кримінальних справах Верховного суду РФ.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на Дону засудив українського режисера з Криму Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, а ще одного кримчанина Олександра Кольченка - до 10 років.

Згідно з обвинувальним висновком, у квітні 2014 року Сенцов створив у Криму "терористичну спільноту", яка отримувала вказівки від невідомих осіб у Києві. Метою спільноти була "дестабілізації ситуації" в Криму і "вплив на органи влади": "кримські терористи" нібито намагалися змусити Росію відмовитися від рішення про прийняття півострова до свого складу.

Учасники спільноти нібито скоїли два "терористичні акти" в Сімферополі - підпал дверей офісу Російської громади Криму і вікна місцевого відділення "Єдиної Росії", а також готували підриви пам'ятника Леніну і Вічного вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram