ГоловнаПолітика

До Києва приїде спецпосланець США з прав ЛГБТ

Ренді Беррі відвідає столицю напередодні Маршу рівності

До Києва приїде спецпосланець США з прав ЛГБТ
Рэнди Берри

Спеціальний посланець США з прав ЛГБТ-спільнот Ренді Беррі 7-8 червня відвідає Київ.

"7-8 червня спеціальний посланець Беррі відвідає Київ (Україна), щоб взяти участь в українському фестивалі-прайд і зустрітися з різними громадськими організаціями та урядовими чиновниками", - повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на посольство США в Україні.

Перед візитом в українську столицю Беррі відвідає Оттаву (Канада) і Болонью (Італія).

Нагадаємо, 12 червня представники ЛГБТ-спільноти збираються провести у Києві Марш рівності. Посли 13 країн закликали владу України забезпечити безпеку під час цього заходу.

Напередодні керівник прес-служби "Правого сектору" Артем Скоропадський заявив, що націоналісти влаштують "криваву кашу", якщо Марш рівності буде проведено.

Минулого року на Марш рівності у Києві напали кілька десятків молодих людей. Вони кинули у натовп петарди, начинені вражаючими елементами, і димові шашки. Серйозне осколкове поранення в шию отримав міліціонер. Загалом постраждали дев'ять співробітників міліції. Після маршу радикали ловили його учасників на прилеглих вулицях. Втім, серйозно постраждалих серед гей-активістів не було. У результаті сутичок було затримано 35 осіб. Майже всіх відразу ж відпустили.

8 квітня 2016 року Оболонський райсуд Києва засудив до двох років позбавлення волі умовно чотирьох обвинувачених у нападі на учасників Маршу рівності.

Напади на заходи, що проводяться ЛГБТ-спільнотою, були також у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram