ГоловнаСвіт

В Іспанії почався суд у справі Мессі

Знаменитому футболістові та його батькові може загрожувати 22,5 місяця позбавлення волі.

В Іспанії почався суд у справі Мессі
Фото: EPA/UPG

В Іспанії у вівторок, 31 травня, почався суд у справі батька футболіста Ліонеля Мессі - Хорхе Орасіо Мессі, повідомляє  DW.

Зазначають, що батько і син Мессі в цей день у суд не з'явилися.

Хорхе Орасіо і Ліонель Мессі були звинувачені в ухиленні від сплати податків через створення ланцюжка компаній. За версією слідства, з 2007-го по 2009 рік вони приховали від фіскальних органів близько 4,1 млн євро. При цьому прокуратура вважає, що винуватим має бути визнаний тільки Хорхе Орасіо Мессі. Футболіст Ліонель Мессі раніше заявляв, що він навіть не читає свої контракти, а всі його справи веде батько.

Якщо Хорхе Орасіо і Ліонеля Мессі буде визнано винуватими, їм може загрожувати 22,5 місяця позбавлення волі. Також вони повинні будуть виплатити штраф у тому розмірі суми, яку заховали від податкових органів.

Раніше після публікації міжнародного журналістського розслідування "панамських документів" міністерство фінансів Іспанії оголосило, що починає додаткове розслідування стосовно Ліонеля Мессі. Судячи з документів, футболіст іспанського клубу "Барселона" і збірної Аргентини є співвласником офшорної фірми Mega Star Enterprises, заснованої 8 лютого 2012 року.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центр із дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP) опублікували розслідування, засноване на документах панамської юридичної компанії Mossack Fonseca. Їх близько року тому невідомий передав німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung.

У журналістів з усього світу виявилося близько 11,5 млн різноманітних документів, в яких містяться дані про офшорні компанії і рахунки 128 політиків і офіційних осіб і 29 мільярдерів зі списку Forbes. Серед них - 12 світових лідерів, а також наближених до них і родичів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram