ГоловнаЕкономікаБізнес

У процесі реструктуризації "Рошен" гроші за кордон не виводили, - Baker&McKenzie

Інформація про виведення 4 млн євро не підтвердилася.

У процесі реструктуризації "Рошен" гроші за кордон не виводили, - Baker&McKenzie
Фото: www.myvin.com.ua

Міжнародна юрфірма Baker&McKenzie визнала, що корпоративна реструктуризація "Рошен", яка передувала передачі частки Петра Порошенка в траст, була здійснена відповідно до законодавства України.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Згідно з висновком Baker&McKenzie, в процесі реструктуризації і переведення "Рошен" в траст операції з виведення коштів за кордон не проводилися.

Реструктуризація "не передбачала будь-якого переказу грошових коштів з України до інших держав", - ідеться у висновку Baker&McKenzie. Придбання акцій іноземних компаній відбувалося "як обмін ... акцій на українські корпоративні права".

Також у Baker&McKenzie дійшли висновку, що для придбання фондом П. Порошенка акцій кіпрської компанії і внеску в її капітал часткою в українській компанії не потрібні будь-які ліцензії НБУ або Мінекономіки.

"Не потрібно отримання погодження, дозволу, згоди, ліцензії будь-якого державного органу України або реєстрації в будь-якому державному органі України для надання Фонду можливості укласти або виконати кіпрський договір передплати", - зробили висновок у Baker&McKenzie.

Таким чином, висновок міжнародної юридичної фірми спростовує поширену раніше інформацію, що не відповідає дійсності, про нібито виведення фондом Порошенка близько 4 млн євро на придбання акцій кіпрської компанії.

У відповідь на безпідставні звинувачення в порушеннях законодавства України з боку деяких ЗМІ, радники П. Порошенка звернулися до незалежної професійної міжнародної юридичної фірми із запитом перевірити операції фонду Порошенка, пов'язані з реструктуризацією "Рошен". Для аналізу юристам Baker&McKenzie були надані всі документи щодо всіх проведених операцій.

Baker&McKenzie - провідна міжнародна юридична фірма, заснована в 1949 році в США. Представлена в 47 країнах світу. Baker&McKenzie була першою міжнародною юридичною фірмою, яка відкрила офіс в Україні в 1992 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram