ГоловнаСуспільствоЖиття

Вершину в Гімалаях назвали на честь Надії Савченко

Влада Непалу видала офіційний сертифікат про те, що одна з вершин називається "Надія"

Вершину в Гімалаях назвали на честь Надії Савченко

Одну з гірських вершин у Гімалаях названо на честь Героя України льотчиці Надії Савченко.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив спортивний журналіст Валентин Щербачов.

"Я вирішив назвати одну з гір на честь Надії Савченко, тому що це жінка, яка 2 роки в катівнях одна боролася з системою кровожерного диктатора. Минулого року я назвав гору на честь героїв України, а тепер непальська влада видала офіційний сертифікат про те, що одна з вершин називається "Надія", - розповів Щербачов.

"Гімалаї - дуже велика і молода гірська система. Там дуже багато безіменних вершин. 20 з гаком років я вмовляв владу Непалу дати можливість назвати одну з вершин українським ім'ям", - повідомив журналіст, який ходив у Гімалаї близько чотирьох десятків разів. Він пояснив, що отримав дозвіл назвати дві вершини, оскільки його вже вважають у Непалі своїм.

"Років 5 я все це вивчав і точно знаю, що в них не було назв. Там ще близько 300 таких вершин. Я вибрав дуже красиві вершини. Там приголомшлива панорама, хочеться впасти на коліна і молитися за те, що в світі є така краса", - розповів Щербачов.

Він також зазначив, що в Гімалаях він провів 27 футбольних матчів під українським прапором на висотах від 5,5 до 6,5 тис. метрів, 4 малі олімпіади і 4 міжнародні турніри.

"Разів 20 ми робили це тільки на рівні Україна-Непал. Зараз із нами ходять британці, німці, австралійці та новозеландці. Завдяки цим акціям вони знають про Україну дуже багато, їм не доводиться пояснювати, що на Донбасі відбувається не громадянська війна, а війна, викликана агресією Росії", - розповів спортивний журналіст.

Нагадаємо, Агентство моделювання ситуацій (АМС) включило Надію Савченко в рейтинг 20 українських політиків, які будуть впливати на політичне життя країни в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram