ГоловнаСвіт

Ердоган назвав збитий Туреччиною російський СУ-24 результатом помилки пілота

Голова Туреччини не уточнив, про помилку якого саме пілота йдеться

Ердоган назвав збитий Туреччиною російський СУ-24 результатом помилки пілота
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав збитий 24 листопада 2015 року турецькими військовими російський бомбардувальник Су-24 результатом "помилки пілота".

Про це голова Туреччини заявив у вівторок, 31 травня, повідомляє DW з посиланням на видання Hurriyet Daily News.

"Це дійсно змушує задуматися, що наші відносини з Путіним дійшли до нинішнього рівня з абсолютно іншої точки (...) в результаті помилки або прорахунку пілота", - зазначив Ердоган.

Утім голова Туреччини не уточнив, про помилку якого саме пілота йдеться - турецького чи російського.

За словами Ердогана, він воліє поліпшення двосторонніх відносин із Росією. Однак не може зрозуміти, якого саме "першого кроку" очікує Москва від Анкари. На думку турецького президента, обом країнам слід працювати разом над поліпшенням двосторонніх відносин, пише агентство Reuters.

Ці слова стали відповіддю на заяву президента Росії Володимира Путіна, що він очікує від Туреччини "якихось конкретних кроків" для відновлення відносин.

Нагадаємо, 24 листопада минулого року турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, який порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. Загинув пілот літака. Інцидент призвів до різкого погіршення відносин між Анкарою і Москвою. Росія ввела санкції щодо Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram