ГоловнаСвіт

У НАТО назвали потенційну загрозу з боку РФ "реальною і серйозною"

Раніше США закликали союзників посилити оборону країн східного флангу НАТО

У НАТО назвали потенційну загрозу з боку РФ "реальною і серйозною"
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Парламентська асамблея НАТО закликала членів західного військового альянсу бути готовими відповісти на "потенційну загрозу" з боку Російської Федерації.

Про це йдеться в декларації за підсумками триденної зустрічі в Тирані, повідомляє Громадське.TV з посиланням на AFP.

"Виклик із боку Росії є реальним і серйозним", - сказав президент асамблеї Майкл Тернер.

250 членів асамблеї з 28 країн у спільній декларації також висловили жаль із приводу "застосування Росією сили проти своїх сусідів і спроб залякати союзників".

У тексті документа також наголошено, що "в НАТО не залишилося іншого вибору, крім як розглядати перспективу агресивних дій Росії проти членів як потенційну загрозу і вжити певних заходів для пропорційної відповіді".

У декларації асамблеї також закликали "забезпечити підтримку" тим членам альянсу, які відчувають, що їх безпека перебуває під загрозою, особливо на східному і південному флангах НАТО.

На саміті у Варшаві лідери НАТО планують офіційно схвалити реорганізацію альянсу через розміщення додаткових військ у східноєвропейських країнах-членах НАТО в рамках стратегії "стримування і діалогу".

Раніше США закликали союзників по НАТО посилити оборону країн східного флангу НАТО, щоб бути здатними відвернути можливу агресію Росії.

Нагадаємо, європейські члени блоку НАТО вперше майже за десятиліття вирішили збільшити витрати на оборону в зв'язку зі зростаючими загрозами, серед яких - криза з мігрантами і російська агресія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram