ГоловнаПолітика

Суд знову арештував квартиру Каська

Колишньому заступникові генпрокурора заборонили проживати в приватизованій квартирі.

Суд знову арештував квартиру Каська
Фото: nv.ua

Печерський райсуд Києва наклав арешт на квартиру колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська.

"Не вистачає слів. Сьогодні отримали черговий ляп із Печерського суду. Прокурори все не вгамуються. Тепер арештували мою квартиру і заборонили там проживати", - написав Касько в своєму фейсбуці.

28 березня Печерський райсуд Києва за клопотанням тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна арештував квартиру Каська, заборонивши її передавати і відчужувати. Однак 23 травня апеляційний суд Києва зняв арешт із квартири Каська.

За версією слідства, в 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його мати. У 2010 році Касько знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі. Йдеться про квартиру на бульварі Дружби народів, 14-16, площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березні 2014 року Касько її приватизував.

Каськові пред'явлено підозру за статтею "шахрайство в особливо великих розмірах" і "підробка документів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram