ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Лівійські воєнізовані формування відбили два міста в бойовиків ІДІЛ

Станом на лютий у Лівії налічувалося близько п'яти тисяч бойовиків ІДІЛ.

Лівійські воєнізовані формування відбили два міста в бойовиків ІДІЛ
Ливия

Воєнізовані формування, які охороняють нафтові об'єкти на сході Лівії, звільнили від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) два міста.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Так, у понеділок, 30 травня, підрозділи, що забезпечують безпеку нафтової інфраструктури в цьому районі, відбили у джихадистів населений пункт Бен-Джавад, що розташований за 180 кілометрів від міста Сирт, яке захопили ісламісти на початку 2016 року і є їх головним оплотом у Лівії. У боях за Бен-Джавад загинули п'ять бійців лівійської служби охорони нафтових об'єктів (Petroleum Facilities Guard, PFG), ще 18 отримали поранення.

У вівторок лівійські бійці змогли відбити в бойовиків ІДІЛ розташований за 20 кілометрів від Бен-Джаважа місто Ен-Науфалія. При цьому місто вдалося захопити без втрат з боку PFG.

Станом на лютий у Лівії налічувалося близько п'яти тисяч бойовиків ІДІЛ.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" захопило значну частину території Іраку та Сирії і проголосило там халіфат. З серпня 2014 року альянс із 65 країн на чолі з США проводить бомбардування позицій терористів в Іраку. Місяцем пізніше почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії. Унаслідок військової кампанії світової спільноти проти бойовиків багато з них вважали за краще перебратися до Лівії та інших країн Північної Африки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram