ГоловнаПолітика

Міністр соцполітики запропонував дозволити приватні будинки для людей похилого віку

Держава зараз не може контролювати такі заклади

Міністр соцполітики запропонував дозволити приватні будинки для людей похилого віку
​Андрей Рева
Фото: zn.ua

Міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував легалізувати приватні будинки для людей похилого віку, щоб держава могла їх контролювати.

Міністр назвав причиною загибелі 16 літніх людей та медсестри під час пожежі в приватному будинку для людей похилого віку під Києвом відсутність системи державного контролю за роботою таких закладів.

"У цій сфері приватна практика заборонена, а потреба є. Ось люди і викручуються, як можуть, - цитують слова Реви на сайті Мінсоцполітики. - Якби цей будинок зареєстрували належним чином як будинок для людей похилого віку, то це приміщення мало відповідати певним вимогам. Тобто там, відповідно, мав бути спеціально навчений персонал, який повинен працювати цілодобово, також була б передбачена система автоматизованого пожежогасіння".

Нагадаємо, в ніч на неділю у будинку для людей похилого віку у с. Літочки Броварського району Київської області сталася пожежа. У будівлі перебувало 35 осіб. 18 людей вдалося врятувати, п'ять з них ушпиталено з опіками. На місці пожежі знайдено тіла 17 осіб.

Будинок-пансіонат сімейного типу для людей похилого віку "Рідне вогнище" знаходився у двоповерховій будівлі на території приватного домоволодіння.

Будинок для людей похилого віку організував приватний підприємець Олег Дмитренко. Він укладав зі старшими людьми договори на проживання. Ліжко-місце з доглядом обслуговуючого персоналу коштувало 6 тисяч гривень на місяць. Поліція перевіряє правомірність функціонування "Рідного вогнища".

Дмитренка затримали. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством норм пожежної безпеки, що спричинило загибель людей). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram