ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр енергетики знайшов кримінал у роботі голови "Укрторфу"

Андрія Озерчука буде звільнено з посади

Міністр енергетики знайшов кримінал у роботі голови "Укрторфу"
Андрей Озерчук

Голова держконцерну "Укрторф" буде звільнений і мусить понести кримінальну відповідальність за ситуацію в галузі, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик з парламентської трибуни у вівторок.

"На сьогодні ми розглядаємо заміну керівника "Укрторфу", який довів галузь, котра повинна бути прибутковою, до 249 млн грн збитків. Я думаю, що це не тільки звільнення, а цей керівник мусить понести кримінальну відповідальність за свої дії", - цитує слова Насалика "Інтерфакс-Україна".

Генеральним директором держконцерну "Укрторф", підлеглого Міненерго, з липня 2014 року є Андрій Озерчук. Він також депутат Житомирської облради від фракції "УКРОП".

Держконцерн "Укрторф" створений урядом України у травні 2007 року на базі держпідприємств "Волиньторф", "Житомирторф", "Київторф", "Рівнеторф", "Сумиторф", "Чернігівторф", "Поділляторф", а також Коростишівського заводу "Реммашторф" і української інспекції з контролю якості торф'яної продукції та паливних брикетів.

Мета діяльності "Укрторфу" - координація роботи його учасників у видобутку і переробці торфу, спрямована на підвищення ефективності виробництва та конкурентоспроможності продукції, оптимізацію інвестування, зміцнення матеріально-технічної бази, формування та реалізацію єдиної науково-технічної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram