ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 21 раз обстріляли сили АТО на Донбасі

Під час сутички військові відбили в терористів піхотний вогнемет

За добу бойовики 21 раз обстріляли сили АТО на Донбасі
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою. За минулу добу бойовики 21 раз відкривали вогонь по опорних пунктах українських військових.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

З 120-міліметрових мінометів терористи обстріляли позиції військових у районі Верхньоторецька, Новобахмутівки, Красногорівки й Опитного. По захисниках Авдіївки і Невельського вели вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем і 82-міліметрових мінометів.

Укріппункти неподалік Красногорівки, Новотроїцького і Талаківки були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і автоматичних гранатометів, також у районі Красногорівки працював снайпер.

"Для обстрілу позицій біля Зайцевого ворог використовував озброєння БМП і 82-міліметрові міномети, а поблизу Станиці Луганської, незважаючи на наявність там посту ОБСЄ, вів обстріл з кулеметів великого калібру, з гранатометів різних систем і озброєння БМП", - наголошено в повідомленні.

Крім того, під час бойової сутички з бойовиками військовим удалося відбити в них сучасний піхотний вогнемет, прийнятий на озброєння ЗС РФ.

"Як висновок, можна зазначити, що збільшення кількості обстрілів і виявлення на території України сучасної російської зброї пов'язане з прибуттям чергового російського гумконвою", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, вчора бойовики 5 разів обстріляли сили АТО на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram