ГоловнаЕкономікаДержава

Тука допустив відмову від закупівель вугілля на непідконтрольній території

Це можливо тільки після знаходження реального альтернативного джерела поставок вугілля

Тука допустив відмову від закупівель вугілля на непідконтрольній території
Фото: dyvys.in

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає за можливе розгляд відмови від закупівель вугілля на непідконтрольній владі території Донецької та Луганської областей тільки після знаходження реального альтернативного джерела поставок вугілля.

Про це він заявив в ефірі телеканалу 3Stv, повідомляють Українські Новини.

"До того часу, поки у нас немає альтернативи - а ми її досі не створили - я не бачу іншого шляху на сьогоднішній день", - сказав заступник міністра, відповідаючи на питання про можливість припинення завезення вугілля з непідконтрольної території Донбасу.

Тука зазначив, що на цей час не організовано регулярні закупівлі вугілля з інших джерел, зокрема з ПАР.

За його словами, якби альтернативне джерело було знайдено, то можна було б розглядати можливість відмови від поставок вугілля з непідконтрольної території.

Нагадаємо, в жовтні минулого року заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелик заявив, що в рамках підготовки до опалювального сезону, уряд України щодня закуповує близько 40 тис. тонн антрацитового вугілля з непідконтрольних українській стороні територій Донбасу на суму понад 40 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram