ГоловнаСвіт

Хакер похвалив США за використання дискет для управління ядерними ракетами

Для злому системи управління ядерним озброєнням потенційним зловмисникам доведеться отримати фізичний доступ до пристроїв

Хакер похвалив США за використання дискет для управління ядерними ракетами
Дискеты
Фото: tyt.by

Відомий хакер і фахівець з комп'ютерної безпеки Кріс Томас похвалив міністерство оборони США за використання комп'ютерів IBM Series/1, що працюють на дискетах, у системі управління ядерним озброєнням.

Про це повідомляє VentureBeat.

За словами Томаса, старі комп'ютери, швидше за все, повністю відключені від Інтернету та інших мереж. У зв'язку з цим для їхнього злому потенційним зловмисникам доведеться отримати фізичний доступ до пристроїв.

Крім того, IBM Series/1 зарекомендували себе як дуже надійні пристрої, тож факт їхнього використання міноборони США не викликав у хакера здивування. Кілька років тому представники ВПС США також використовували цей аргумент, щоб не публікувати оновлення комп'ютерного обладнання.

Однак основною проблемою таких систем залишається невелика кількість фахівців, здатних обслуговувати IBM Series/1. Крім того, армії США неминуче доведеться зіткнутися зі скороченням кількості запчастин для таких машин.

У зв'язку з цим повідомлялося, що міноборони США у 2017 році відмовиться від використання дискет для управління ядерними ракетами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram