ГоловнаПолітика

Луценко пообіцяв відновити справу проти Лукаш

Генпрокуратура очікує необхідних документів від однієї з держустанов.

Луценко пообіцяв відновити справу проти Лукаш
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що після отримання документів від однієї з держустанов кримінальне провадження проти екс-міністра юстиції Олени Лукаш відновлять.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я на місці Лукаш так швидко не радів би (через призупинення розслідування, - ред.), це тимчасовий захід. Ми чекаємо на відповідь однієї з державних установ, після чого слідчий ухвалить законне рішення", - сказав Луценко.

Нагадаємо, Лукаш затримали 5 листопада 2015 року у справі про розкрадання коштів. Їй було оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і в скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Того самого вечора депутат від Опозиційного блоку Вадим Новінський вніс за неї заставу.

18 листопада Апеляційний суд Києва зменшив суму застави для Лукаш до 2,5 млн гривень із 5,1 млн. 28 грудня суд відмовився продовжити арешт Лукаш і повернув їй паспорт.

Сьогодні Лукаш заявила, що Генпрокуратура зупинила розслідування її справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram