ГоловнаПолітика

Харківська область заощадила завдяки ProZorro 12 млн грн

Підтверджена економія склала від 9,7% до 26,5%.

Харківська область заощадила завдяки ProZorro 12 млн грн

Харківська область заощадила завдяки ProZorro 12 млн грн. Про це йшла мова на відкритті представництва електронного майданчика «Держзакупівлі онлайн» у Харківській області, яке відбулося за участю першого віце-губернатора Юлії Світличної.

Область приєдналася до пілотного проекту ProZorro восени минулого року й уже через кілька місяців першою в Україні підписала Меморандум про співпрацю з Посольством США. Це розширило можливості регіону в залученні досвіду міжнародних експертів у сфері закупівель. Завдяки такій активній співпраці область уже в першому кварталі 2016 року змогла заощадити більш ніж 15% бюджетних коштів за допомогою ProZorro.

Тільки за останній місяць до системи електронних закупівель приєдналося близько 260 нових замовників торгів із районів і міст Харківської області. Найактивніші учасники торгів - медичні установи. Наприклад, три з них від початку року провели майже 100 тендерів на суму близько 1,8 млн грн.

Підтверджена економія для цих установ становила від 9,7% до 26,5%.

Як пояснила Юлія Світлична, такої суттєвої економії бюджетних коштів досягають завдяки широкому доступу нових постачальників з усіх регіонів України до процедури відкритих аукціонів на зниження ціни поставки, які проходять онлайн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram