ГоловнаПолітика

Пашинський: у законопроект про спецконфіскацію коштів Януковича внесено рекомендаційні правки

Нардеп закликав проголосувати закон в ім'я армії вже у четвер

Парламент мусить відреагувати на загострення ситуації у зоні АТО на Донбасі і серйозно зайнятися проблемами української армії: поверненням коштів режиму Януковича, які мають піти на армію.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"За останній тиждень у нас на фронті втрати 15 осіб, понад 20 поранених, що свідчить про те, що середньодобові втрати на фронті сягають пікових боїв з російським агресором", - повідомив Пашинський.

"Про що ми тільки не говоримо: про наші перемоги, про якусь фейкову боротьбу з корупцією, ще про щось, а про реальну проблему, яка існує у цей момент, всі забули", - підкреслив він.

Голова комітету нагадав, що вже неодноразово звертався до спікера Верховної Ради і першого віце-прем'єра з тим, що з квітня держава не фінансує державне оборонне замовлення.

"Друге. Рік наш комітет бореться не за фейкову боротьбу з офшорами, а за реальну конфіскацію з арештованих офшорів Януковича - 1,5 мільярда доларів до державного бюджету, щоб профінансувати армію, соціальні програми, але, на жаль, перед нами стоїть стіна", - підкреслив Пашинський.

"Зате праску можна увімкнути і кожен може почути, як політики борються з офшорами, борються на благо народу. Давайте переходити від цієї демагогії до реальних справ, інакше ми країну втратимо", - зауважив парламентар.

За словами Пашинського, у цей момент у Верховній Раді реєструється законопроект про внесення деяких змін до законодавчих актів щодо забезпечення стягнення до бюджету держави необґрунтованих активів.

"Цей законопроект розроблено як альтернативу до №4057 щодо спецконфіскації, з урахуванням рекомендацій наших європейських партнерів. Законопроект розробила робоча група з залученням фахівців з Євросоюзу, наших громадських активістів та ін", - сказав Пашинський.

"Я дуже вас прошу, щоб у четвер вранці цей законопроект поставили на голосування", - закликав представник "Народного фронту" і підкреслив, що мова йде не про рейтинги і демагогію, а про виживання країни, яка страждає від військової агресії Російської Федерації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram