ГоловнаПолітика

Політологи назвали українських політиків-ньюзмейкерів червня

На політичне життя країни впливають Порошенко, Савченко, Тимошенко і Наливайченко.

Політологи назвали українських політиків-ньюзмейкерів червня
Валентин Наливайченко и Оксана Продат, народный деуптат от БПП
Фото: Макс Требухов

Агентство моделювання ситуацій (АМС) оприлюднило рейтинг 20 українських політиків, які будуть впливати на політичне життя країни в червні. Це традиційно президент Петро Порошенко, новий прем'єр-міністр Володимир Гройсман і генеральний прокурор Юрій Луценко. Традиційно сильні позиції в лідерки партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко. «Досвідчений політик, який максимально використовує «фактор Савченко» на свою користь», - йдеться в дослідженні.

Однак, на думку політологів, важливим соціально-політичним чинником у країні стала поява Надії Савченко, яка «може стати центром угруповання опозиційно налаштованих до влади політиків, громадських діячів, парламентарів. У кожному разі слід враховувати: стосовно Савченко існують дуже завищені суспільні очікування. А це означає, що є великий суспільний попит і на фігуру рівня Савченко, і на її активні дії в українській політиці», - вважають експерти.

Індекс модельованої політичної активності (ІМПА) в червні політологи також віддають екс-керівнику СБУ Валентинові Наливайченку. «Ще на початку березня він створив на платформі Антикорупційного руху суспільно-політичний рух «Справедливість» із досить серйозними претензіями на трансформацію в повноцінний політичний проект. Ідеї Наливайченка про «нульову толерантність до корупції», прозорість економічної політики, створення «армії гідності», яка буде займатися адаптацією ветеранів АТО, є близькими багатьом виборцям - тому соціальну нішу можна визнати обраною вдало», заявили в агентстві. На думку заступника директора Агентства моделювання ситуації Олексія Голобуцького, інтерес до Наливайченка також підігрівають чутки про його ймовірну участь у довиборах до Верховної Ради в одному з округів.

Загалом серед найбільш очікуваних інформаційних приводів червня політологи називають вибори нового голови ЦВК, лідера фракції БПП, анонсоване повернення в Україну політв'язнів і можливе загострення конфлікту на сході напередодні 22 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram