ГоловнаПолітика

Афанасьєв і Солошенко попросили Путіна про помилування

Засуджені в Росії українці на крок ближче до повернення на Батьківщину

Афанасьєв і Солошенко попросили Путіна про помилування
Геннадий Афанасьев
Фото: an-crimea.ru

Громадяни України Геннадій Афанасьєв і Юрій Солошенко, засуджені в Росії, написали прохання про помилування на ім'я президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив адвокат Афанасьєва Олександр Попков, повідомляє "Медуза".

За його словами, прохання про помилування його підзахисний написав без визнання провини. Він зазначив, що написати прохання про помилування Афанасьєву було запропоновано "для спрощення процедури передачі в Україну як найпростіший спосіб".

"Наскільки мені відомо, Юрій Солошенко теж написав прохання про помилування", - додав адвокат.

Нагадаємо, як заявив президент України Петро Порошенко, Афанасьєв і Солошенко "перебувають у надзвичайно важкому стані здоров'я: рак, сепсис".

Юрій Солошенко - колишній директор українського оборонного заводу "Знамя". У жовтні 2015 року його засудили до шести років колонії суворого режиму за звинуваченням у шпигунстві на користь України. Геннадія Афанасьєва засудили до семи років позбавлення волі у грудні 2014 року у справі "кримських терористів", у якій згодом засудили Олега Сенцова та Олександра Кольченка - на 20 і 10 років відповідно.

У березні Україна попросила Росію про екстрадицію чотирьох засуджених українських громадян, в тому числі Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва. 29 травня Порошенко заявив, що існує попередня домовленість про їхнє повернення на Батьківщину.

Повернути Надію Савченко в Україну дозволив указ Путіна про її помилування. У свою чергу, Порошенко помилував двох російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова. Вони повернулися у Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram