ГоловнаПолітика

В Україні завершився запуск патрульної поліції

Останнім містом став Маріуполь.

В Україні завершився запуск патрульної поліції
Фото: 0629.com.ua

У Маріуполі Донецької області пройшла церемонія складення присяги патрульними поліцейськими.

У заході на Театральній площі взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе, прем'єр Володимир Гройсман.

Присягу склали 172 патрульні, серед них 38 жінок.

У розпорядженні патрульної поліції в Маріуполі будуть 24 автомобілі.

Начальником маріупольського патруля став Віталій Горкун. Як повідомляє сайт 0629, він служив в авіації, був на фронті, працював у Бориспільському аеропорту.

Нардеп Мустафа Найєм, який також працював над запуском патрульної поліції, написав у фейсбуці, що урочиста церемонія присяги в Маріуполі - остання. Створено 28 управлінь патрульної поліції, вони працюють у 32 містах. Число патрульних становить майже 13 тисяч співробітників.

Нагадаємо, крім Маріуполя, патрульна поліція зараз працює ще в 31 місті України: у Києві, Львові, в Одесі, Харкові, Ужгороді, Мукачевому, Миколаєві, Луцьку, Хмельницькому, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Херсоні, Чернігові, Вінниці, Кременчуці, Черкасах, Полтаві, Тернополі, Житомирі, Борисполі, Чернівцях, Запоріжжі, Рівному, Кіровограді, Сумах, Слов'янську і Краматорську, Кривому Розі, Лисичанську, Рубіжному та Сєверодонецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram