ГоловнаСуспільствоЖиття

Проблеми реформування кінотеатру "Братислава" обговорять на конференції Пресс-релиз

До обговорення запросили представників влади, громадськості, експертів і потенційних інвесторів.

Проблему збереження і реформування комунального кінотеатру "Братислава" обговорять на спеціальній конференції.

Про це повідомила на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук лідер громадянської кампанії "Врятувати "Братиславу", член фракції ВО "Батьківщина" в Київраді Ганна Свириденко у статті, присвяченій результатам робочої зустрічі з представниками департаменту культури КМДА.

Ганна СВИРИДЕНКО повідомила, що відбулася робоча зустріч, присвячена вирішенню проблеми збереження та реформування комунального кінотеатру "Братислава", який розташований на Оболоні. Участь у зустрічі також узяли її колега по фракції Олександр Поживанов, який є секретарем постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики, заступники директора департаменту культури КМДА Микола Шуляк і Сергій Анжіяк, а також директор КП "Київкінофільм" Денис Хомич.

«Мені вдалося донести ті пропозиції і застереження, які я почула на зустрічах з експертами. Тому позиція департаменту культури з цього питання така: Принципово підтримують ідею збереження на місці "Братислави" культурного центру і готові обговорювати його призначення і функціональність.Кінотеатр в нинішньому форматі - це архаїзм, тому необхідно його реформувати.І головне. Готові до публічного обговорення цього питання з професіоналами у форматі конференції або круглого столу», - пише Анна Свириденко. Також лідер громадянської кампанії "Врятувати "Братиславу" зазначила, що «така відкрита і конструктивна позиція дозволяє нам вийти на той перспективний формат дискусії, коли на одному майданчику зможуть зустрітися всі зацікавлені сторони: влада, громадськість та експерти і потенційні інвестори. Думаю, це стане важливим і корисним досвідом для нашого міста у сфері вирішення проблем управління майном товариства і його модернізації і реформування. Тому запрошую всіх зацікавлених осіб приєднатися до цього процесу. Буде корисно і цікаво».

Нагадаємо, що зараз тривають консультації з експертами та громадськими активістами щодо напрацювання пакету альтернативних пропозицій до проекту Концепції розвитку кінотеатрів міста Києва, розробленої департаментом культури КМДА, КП «Київкінофільм» і Київським інвестиційним агентством, яке передбачає будівництво на місці комунального кінотеатру «Братислава» багатоповерхового житлового будинку. Зокрема до цього процесу вже приєдналися координатор акції "Врятуй "Жовтень" Сергій Щелкунов, відомий києвознавець Семен Широчин і експерт з питань архітектурного модернізму Лев Шевченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram