ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував повернення в Україну Афанасьєва і Солошенка

Ведуться переговори про звільнення ще 25 українців, які перебувають на окупованій території

Порошенко анонсував повернення в Україну Афанасьєва і Солошенка
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив про попередню домовленість з керівництвом Російської Федерації про повернення в Україну ув'язнених у Росії українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.

"Можу сказати, що, за попередньою домовленістю, ми повинні розраховувати на повернення додому Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка", - сказав глава держави в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

Президент підкреслив, що робота щодо повернення українських заручників, незаконно засуджених у Росії або якы перебувать на окупованій території, є його першим пріоритетом. Водночас, він би не хотів зараз називати конкретні дати, прізвища та давати обіцянки.

Петро Порошенко також зазначив, що ведуться переговори, задіяні усі ресурси, починаючи з делегації у тристоронній контактній групі, у "нормандському форматі" для того, щоб повернути ще 25 українців, які перебувають на окупованій території.

"Ми на фінішній прямій щодо умов, строків та процедури їх повернення", - зазначив президент.

Нагадаємо, в суботу президент Петро Порошенко зустрівся з депутатом Верховної Ради Надією Савченко і запропонував їй відвідати низку європейських країн для зустрічей з європейськими лідерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram