ГоловнаСвіт

За три дні в Середземному морі потонули 700 біженців

Краху зазнали три судна.

За три дні в Середземному морі потонули 700 біженців
Фото: EPA/UPG

За приблизними даними агентства ООН у справах біженців, в результаті катастроф трьох непридатних до навігації суден у Середземному морі за три дні потонули щонайменше 700 мігрантів.

Про це повідомила прес-секретар Агентства ООН у справах біженців Карлотта Семі.

Близько 100 осіб вважаються зниклими безвісти після того, як одне з таких суден перевернулося 25 травня, ще 550 - після аварії, яка сталася наступного дня. За словами очевидців, у другого, що вийшов з порту на заході Лівії, корабля з 670 пасажирами на борту не було двигуна, і його вело на буксирі інше переповнене судно. Після того, як судно перекинулося, врятувалися лише ті, кому вдалося доплисти до судна з двигуном - близько 25 осіб. Після цього ще 79 осіб були врятовані міжнародною патрульною службою, яка також виявила 15 тіл.

Третя корабельна аварія сталася 27 травня, повідомила Семі. 135 осіб вдалося врятувати, з води вилучено 45 тіл, невідома кількість мігрантів з цього човна вважається зниклими безвісти. "Якщо скласти ці похмурі числа, то, за нашими оцінками, загинуло не менш як 700 чоловік - точних даних про кількість та імена жертв у нас немає", - сказала прес-секретар агентству dpa.

Тих, хто вижив, доставили в італійські портові міста Таранто і Поццалло.

Раніше видання Spiegel Online повідомило, що цього літа з Лівії до Італії по Середземному морю можуть відправитися від 200 до 500 тисяч мігрантів. Стало відомо, що ЄС має намір посилити військову присутність біля берегів Лівії з метою припинення нелегальної міграції. Євросоюз також планує домовитися з новим лівійським урядом про спільне створення "тимчасових таборів для прийому мігрантів і біженців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram