ГоловнаСвіт

Путін відвідав гору Афон і заявив "про особливе ставлення" до російського народу

Російський президент перебуває з дводенним візитом у Греції

Путін відвідав гору Афон і заявив "про особливе ставлення" до російського народу
Президент РФ Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

У рамках офіційного візиту до Греції президент Росії Володимир Путін відвідав гору Афон, яку багато православних віруючих наділяють сакральним значенням.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Президент РФ заявив, що відчуває там "особливу теплоту до всього російського народу".

"Я тут другий раз і завжди відчуваю особливу теплоту, доброту і найкраще ставлення не тільки до мене, як голови російської держави, а до російського народу, народу загалом", - сказав Путін.

Візит Путіна, а також голови РПЦ патріарха Кирила (Володимир Гундяєв), приурочений до святкування тисячоліття російської присутності на Святій горі.

Фото: EPA/UPG

Поїздка Путіна на Афон особливо важлива, оскільки греки насторожено ставляться до надмірної, на їхню думку, присутності росіян на Святій горі, вважає колишній дипломат, еллініст і головний редактор сайту Московського центру Карнегі Олександр Баун.

"Греція хоче скоротити російську присутність на Афоні, а Росія хоче його утримати і по можливості розширити ... Греки, звичайно, раді, що православний президент православної країни приїжджає до православних святинь, але сама російська присутність там їх не дуже радує", - розповів Баун в інтерв'ю BBC.

Нагадаємо, в серпні 2013 року гору Афон відвідав екс-президент України Віктор Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram