ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві грабіжник "обмінника" поранив поліцейського

У Києві грабіжник "обмінника" поранив поліцейського
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліція розшукує молодого чоловіка, який пограбував пункт обміну валют у Шевченківському районі столиці та при спробі затримання поранив поліцейського з пістолета.

Про це повідомляє офіційний сайт Нацполіції.

"Учора ввечері надійшов виклик на вулицю Бульварно-Кудрявська. Невідомий вибив вікно в касі пункту обміну валют і, зробивши кілька неприцільних пострілів із пістолета, змусив працівника віддати гроші", - йдеться в повідомленні.

На місце події прибули двоє співробітників поліції охорони. Касир розповіла, що в приміщення зайшов молодий чоловік з сумкою на плечі, дістав молоток і розбив вікно в касу. Погрожуючи пістолетом, він змусив жінку віддати йому всі гроші. За її словами, він забрав близько 10 тис. гривень і більш ніж 1700 доларів США.

Жінка розповіла, що в нападника була сильно порізана кисть лівої руки. Поліцейські вирушили на пошуки грабіжника. Вони помітили чоловіка з перемотаною лівою рукою, але в іншому одязі. На вимоги правоохоронців зупинитися і викинути зброю чоловік не реагував і почав відстрілюватися. Одна з куль потрапила поліцейському в ногу.

Оглядаючи місце події, експерти знайшли кувалду, стріляні гільзи, патрони, осколки скла, відбитки пальців, зразки крові, чорну сумку і чорну кепку. Крім того, неподалік знайшли пістолет і одяг, в якому чоловік пограбував касу.

Відкрито три кримінальні провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу

Пораненого поліцейського доправили в лікарню, де надали необхідну медичну допомогу. Його життю нічого не загрожує.

Нагадаємо, ввечері в Солом'янському районі Києва застрелили чоловіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram