ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики застосували "Гради" під Новотроїцьким

За добу терористи 40 разів обстріляли сили АТО на Донбасі.

Бойовики застосували "Гради" під Новотроїцьким
Установка "Град"
Фото: novosti.dn.ua

Бойовики продовжують грубо порушувати режим припинення вогню на Донбасі. За добу терористи 40 разів обстрілювали позиції військових, застосовуючи важку артилерію та інше озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Укріплення бійців південніше Авдіївки вчора ввечері бойовики обстріляли зі стрілецької зброї, гранатометів, а також мінометів калібру 82 мм і 120 мм. Поблизу Зайцевого терористи били по опорних пунктах сил АТО з 82-мм мінометів.

Позиції військових у районі Мар'їнки і Красногорівки декілька разів опинилися під ворожим вогнем зі стрілецької зброї і автоматичних станкових гранатометів.

На Луганському напрямку бойовики відкривали вогонь із великокаліберних кулеметів, гранатометів і озброєння БМП поблизу Станиці Луганської. На тому ж напрямку з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали Попасну.

"Найгарячіше" минулої ночі було на Маріупольському напрямку. Підрозділи військових поблизу Широкиного і Водяного обстріляли зі стрілецької зброї і гранатометів. По позиціях бійців АТО в районі Новотроїцького бойовики декілька разів відкривали вогонь із 82-мм і 120-мм мінометів, а також уперше за останній час застосували реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град".

"На цій же ділянці лінії розмежування терористи кілька разів били з мінометів калібру 120 мм і потужних 152-мм артилерійських систем по наших укріпленнях біля селища Миколаївка. Крім того, вчора ввечері на Маріупольському напрямку відбулося бойове зіткнення з диверсантами бойовиків. У результаті вогневого контакту ворожа ДРГ відступила", - повідомили в штабі.

З початку доби вже зафіксовано 14 обстрілів уздовж всієї лінії розмежування сторін.

Нагадаємо, вчора бойовики збили спостережний безпілотник місії ОБСЄ, а самі спостерігачі потрапили під обстріл у районі Авдіївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram