ГоловнаПолітика

Сольвар отримав державну компенсацію на житло

Мама нардепа має п'ять квартир у столиці і два котеджі у передмісті

Сольвар отримав державну компенсацію на житло
Фото: obozrevatel.com

За даними податкової декларації народного депутата Руслана Сольвара, опублікованої на сайті Верховної ради, у 2015 році він заробив 77 тис. грн. Щомісячний дохід народного обранця становив лише 6,5 тис. грн. це - майже у 5 разів менше, ніж за підсумками 2014 року, коли Сольвар з сім'єю задекларували близько 380 тис. грн.

Примітно, що у 2012 році народний депутат ще був мільйонером, отримавши 3 млн грн доходів, але вже наступного року його добробут різко впав – до 240 тис. грн, пише "Главком".

Згідно з декларацією за 2015 рік Руслан Сольвар не має жодного квадратного метра нерухомості, і минулого року він увійшов до списку народних депутатів, які отримали компенсацію на оренду житла.

При цьому на найближчих родичів оформлено понад десять об'єктів елітної нерухомості. Його мама - Марія Володимирівна Сольвар - шкільна вчителька, яка має п'ять квартир у столиці і два котеджі у передмісті. Сама лише квартира у ЖК "Да Вінчі" на вул. Олеся Гончара, площею 130 кв. м., коштує понад 400 тис. доларів. Їй також належать елітні апартаменти над Печерськими пагорбами у ЖК "Тріумф" на вул. Звіринецькій. Вартість такого житла, площею 201 кв.м., може перевищувати мільйон доларів. Мати народного депутата має і менш елітне, але далеко не дешеве житло: три квартири загальною площею понад 150 кв. м., два офіси у будинках на вулиці Івана Кудрі 12 і 14, три гаражі на Кловському узвозі і два маєтки, розташовані по сусідству у котеджному містечку "Лісове озеро" в селі Рожівка під Києвом.

На родичів екс-дружини Руслана Сольвара, з якою він розлучився восени 2015 року, оформлено кілька квартир у згаданих вище будинках на вулиці Івана Кудрі. Там само базуються і всі компанії народного депутата - ТОВ "Укрзернотранс-К", ТОВ "Метрудтранс" і ТОВ "Автокар-777". Сумарно у будинках на вулиці Івана Кудрі рідні нардепа належить 9 приміщень площею майже 500 кв.м. і оцінковою вартістю до мільйона доларів. Сам народний депутат їздить з особистим водієм в елітному мікроавтобусі "Шевроле Експрес", ціною понад 40 тис. доларів, пише видання.

Крім дорогого автомобіля в кишені депутата і не найдешевший мобільний телефон, вартістю понад 50 тис. грн. Активісти громадського руху "СТОП-Корупція" нарахували в екс-регіонала-перекидька нелегальний статок у розмірі 50 млн. доларів, і щорічний корупційний дохід у розмірі 2 млн доларів. За інформацією ЗМІ, дані розслідування зацікавили Національне антикорупційне бюро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram