ГоловнаПолітика

G7 підтримала продовження санкцій проти Росії

Москві пригрозили новими санкціями.

G7 підтримала продовження санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

Країни G7 (США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія, Японія) в підсумковому комюніке саміту в Японії підтримали політику санкцій проти Росії. При цьому лідери "сімки" висловилися за введення додаткових обмежувальних заходів, якщо "дії Росії вимагатимуть цього".

У документі наголошено, що термін дій санкцій суворо пов'язаний з виконанням Мінських угод.

"Ми нагадуємо, що тривалість санкцій чітко пов'язана з повною реалізацією Росією Мінських угод і повагою до суверенітету України. Санкції можуть зняти, якщо Росія буде виконувати ці зобов'язання. Проте ми також готові схвалити подальші обмежувальні заходи, щоб збільшити витрати для Росії, якщо її дії того вимагатимуть. Ми визнаємо важливість підтримки діалогу з Росією, щоб переконатися, що вона дотримується взятих на себе зобов'язань, а також міжнародного права, для досягнення всеосяжного, стійкого і мирного врегулювання кризи", - сказано в документі.

Країни G7 зазначили, що конфлікт в Україні можна вирішити тільки дипломатичним шляхом, і закликали "всі сторони виконувати свої зобов'язання без зволікання з метою проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей якомога швидше, відповідно до Мінських домовленостей".

"Ми очікуємо, що Росія буде виконувати свої зобов'язання і використовувати свій вплив на сепаратистів для виконання своїх зобов'язань у повному обсязі", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, в грудні Європейський Союз продовжив санкції проти Росії до 31 липня 2016 року.

Для чергового їх продовження необхідно одностайне рішення всіх 28 країн ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram