ГоловнаСвіт

Духовний лідер Ірану заявив про "м'яку війну" Заходу з Ісламською Республікою

Аятола Хаменеї закликав забезпечити національну єдність і не підкорятися ворогові.

Духовний лідер Ірану заявив про "м'яку війну" Заходу з Ісламською Республікою
Хаменеи
Фото: topnews.in

Духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, що Захід веде проти Ірану неоголошену війну.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Наші чиновники і всі представники владних кіл повинні бути насторожі через тривалу "м'яку війну" Заходу проти Ірану. Вороги хочуть послабити систему зсередини. Якщо паралізувати центри влади нашої країни, можна легко заподіяти шкоду керівництву", - сказав Хаменеї, виступаючи перед Радою експертів - органом із 88 старійшин, який має повноваження обрати наступника для діючого лідера.

"Єдиний шлях утілити в життя заповіти революції - забезпечити національну єдність і не підкорятися ворогові", - додав Хаменеї.

Нагадаємо, 10 березня іранські військові пообіцяли продовжувати свою ракетну програму "за будь-яких умов".

За день до того бійці Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Ірану запустили дві балістичні ракети, потенційно здатні вразити територію Ізраїлю. Після цього США продовжили низку санкцій проти Ірану ще на один рік.

Відмова Тегерана від розробки ракетних озброєнь була однією з умов зняття влітку 2015 року санкцій з Ісламської Республіки, запроваджених через ядерну програму країни. Резолюція Радбезу ООН, що підтримує цю угоду, забороняє експорт в Іран технологій, які використовують під час створення балістичних ракет і таких видів важкого озброєння, як танки і бойові вертольоти, без дозволу РБ ООН.

Обмеження на передачу Тегерану ракетних технологій і постачання важкого озброєння зберігаються на вісім і п'ять років відповідно.

У квітні США попередили Іран про нові санкції через постачання російських ракет С-300.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram