ГоловнаПолітика

Нардепа Гузя не пустили у Придністров'я на зустріч з українцями

Сусідню з Україною територію депутат вважає вороже налаштованою

Нардепа Гузя не пустили у Придністров'я на зустріч з українцями
Игорь Гузь
Фото: http://www.volynnews.com

Народному депутату фракції "Народний фронт" Ігорю Гузю 25 травня не дозволили в'їхати на територію невизнаної Придністровської Молдавської Республіки для зустрічі з українською діаспорою.

Гузь перебував з робочим візитом у Республіці Молдова в рамках роботи комітету Верховної Ради у закордонних справах.

Там відбулося кілька зустрічей українських парламентарів, зокрема з міністром закордонних справ Ліліан Дарій, віце-прем'єр-міністром Георге Баланом, депутатами молдавського парламенту, а також із представниками проєвропейської опозиції, зокрема з колишнім прем'єр-міністром Юріє Лянке.

Також у приміщенні Посольства України відбулася зустріч з українською діаспорою. Українці, які проживають у Придністров'ї, запросили Ігоря Гузя відвідати Тирасполь.

Зате на пункті пропуску на кордоні з Україною "Тирасполь- Гребеники", поблизу міста Бендери, представники придністровського КДБ повідомили народного депутата, що йому заборонено в'їзд у Придністров'я, оскільки його прізвище є у "списках осіб, в'їзд яких небажаний".

"Після моїх вимог надати якісь документи з цього приводу мене відправили в окреме приміщення, куди по черзі почали приїжджати керівники місцевого КДБ. Розмова велася про "Правий сектор", Надію Савченко, Майдан, війну на Донбасі, жертви 2 травня 2014 року в Одесі. Таке враження, що зомбовані КДБісти говорили виключно "темниками" з російських ЗМІ. Усю розмову записували на відеокамеру і тільки після довгих переговорів дозволили залишити територію митного пункту", - сказав Ігор Гузь.

"На південних кордонах нашої країни знаходиться явно "ворожа" до України напівдержавна територія, яка тільки й чекає, як встромити ніж у спину. При тому, що у Придністров'ї проживає 33% українців", - зазначив народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram