ГоловнаПолітика

У будинках кримських татар провели нові обшуки

У Сімферополі та Алупці новий виток переслідувань

У будинках кримських татар провели нові обшуки

Вранці у четвер російські силовики провели обшук у будинку кримського татарина Тимура Османова у Сімферополі.

Журналіст Шевкет Наматуллаєв в Facebook повідомив, що Османова забрали в центр по боротьбі з екстремізмом. Також з обшуками прийшли в будинки його друзів - Хайсера та Артура, які проживають у тому самому мікрорайоні Сімферополя.

"Тимур, Артур і Хайсер ведуть спільний бізнес. На їхніх торгових точках у мікрорайоні Хошкельді у Сімферополі також проводять обшуки", - додав Наматуллаєв.

Адвокат Еміль Курбедінов у фейсбуці повідомив, що силовики проводять обшуки у кримських татар в Алупці. Подробиць він не навів.

На ці події вже відреагувало Міністерство закордонних справ України. Речник МЗС Мар'яна Беца у своєму твіттері написала: "Конвеєр політичних репресій в окупованому Криму. Вимагаємо від РФ припинити переслідування кримських татар - корінного народу Криму. Закликаємо світову спільноту продовжити політичний тиск на російську окупаційну владу, щоб уникнути повторення трагедії 1944 року".

Обшуки, викрадення та інший тиск на кримськотатарське населення на півострові не припиняються від початку анексії Криму Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram