ГоловнаСуспільствоЖиття

У Львові почали розслідування розтрати на чемпіонаті світу з шахів

За кілька днів до цього організатори чемпіонату звинуватили Львівську ОДА у невиплаті 1,5 млн грн

У Львові почали розслідування розтрати на чемпіонаті світу з шахів
Фото: ruforum.mt5.com

Правоохоронні органи Львівщини перевірили ситуацію з оплатою послуг з організації та проведення чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові в березні 2016 року. Зокрема, вони встановили, що посадові особи у змові з підрядниками вчинили розтрату бюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Такі факти правоохоронці виявили за результатами перевірки, яку ініціював голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. З цього приводу порушено кримінальну справу за статтею 191 ч. 2 Кримінального кодексу України - зловживання службовим становищем", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Олег Синютка створив спеціальну комісію у складі представників Держфінінспекції, Національної поліції, обласної прокуратури, служби безпеки. Він дав завдання перевірити виставлені рахунки, в тому числі за проживання, харчування та оренду залу під час шахового чемпіонату.

За кілька днів до цього самі організатори звинуватили Львівську ОДА у невиплаті 1,5 млн грн, які виділили з обласного бюджету на підготовку матчу між Марією Музичук і Хоу Іфань, інформує zaxid.net.

Нагадаємо, Федерація шахів і мер Львова обмінялися докорами у невиплаті призових Музичук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram