>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Порошенко попросив ФІФА пом'якшити дискваліфікацію для "Арени Львів"

Стадіон не має права приймати матчі відбору до ЧС-2018

Порошенко попросив ФІФА пом'якшити дискваліфікацію для "Арени Львів"
Фото: Мариан Стрильцив

Президент Петро Порошенко надіслав лист на адресу президента ФІФА Джанні Інфантіно з проханням перевести санкції щодо "Арени Львів" у стан умовних.

Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка на нараді, яка відбулася в середу.

Якщо ФІФА погодиться з пропозицією Порошенка, збірна України зможе приймати матчі відбору до ЧС-2018 у Львові. Україна в рамках цього турніру буде грати в групі I, де її суперниками стануть Хорватія, Ісландія, Туреччина та Фінляндія.

Синютка також поскаржився, що керівництво стадіону не змогло забезпечити належний рівень комфортності глядачів під час матчів "Шахтар" - "Динамо" (1 травня), "Шахтар" - "Карпати" (8 травня) і "Зоря" - "Шахтар" (21 травня). Зважаючи на це, керівник області повідомив, що має намір надіслати звернення до Міністерства молоді та спорту з пропозицією звільнити з посади директора "Арени Львів" Дениса Ринського.

Нагадаємо, в 2013 році дисциплінарний комітет ФІФА покарав збірну України дискваліфікацією стадіону у Львові на матчах відбору до чемпіонату світу-2018. Це сталося після того, як уболівальники привітали гол натуралізованого бразильця Едмара в ворота Сан-Марино мавпячими звуками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram